Cum măsurăm circumferința încheieturii?

Pentru a măsura circumferința încheieturii mâinii  exista două metode simple:

 

Metoda 1

Luați un metru de croitorie, înfășurați-l în așa fel încât să stea fix în jurul încheieturii mâinii dvs. – vedeți poza de mai jos. Notați apoi pe o foaie numărul care este indicat în dreptul capătului metalic al metrului. Aceasta este circumferința încheieturii.

 

 

 

 

 

 

Metoda 2

Rupeti o fâșie de hartie sub forma unei panglici. Înfășurați în jurul încheieturii mâinii, având grijă ca aceasta să stea fixă.

 

 

 

Cu un creion faceți un marcaj pe cele două capete ale hârtiei, după care măsurați distanța dintre cele doua semne cu o riglă sau orice alt instrument aflat la îndemână. Notați mărimea pe o foaie. Aceasta este circumferința încheieturii. Orientativ, o încheietură de copil are maxim 14 cm, una subțire – 15 cm, cea medie între 16 și 17 cm, iar cea peste medie -18 cm sau mai mult.

 

ATENȚIE: Nu adaugați centimetri in plus. Vom realiza o brățară mai mare cu 1.5 cm decât circumferința încheieturii, în așa fel încât brățara să nu fie fixă. Brățările cu pietre semiprețioase/prețioase sunt prevăzute și cu un lanțișor prelungitor de 1.5 cm, ce poate fi folosit în cazul în care, în timp, circumferința încheieturii dvs. se modifică.