Cum măsurăm circumferința încheieturii?

Pentru a măsura circumferința încheieturii mâinii  exista două metode simple:

 

Metoda 1

Luați un metru de croitorie, înfășurați-l în așa fel încât să stea fix în jurul încheieturii mâinii dvs. – vedeți poza de mai jos. Notați apoi pe o foaie numărul care este indicat în dreptul capătului metalic al metrului. Aceasta este circumferința încheieturii.

 

 

 

 

 

 

Metoda 2

Înfășurați în jurul încheieturii mâinii o panglică/ață, având grijă ca aceasta să stea fixă, după care măsurați lungimea aței cu o riglă sau orice alt instrument aflat la îndemână. Notați mărimea pe o foaie. Aceasta este circumferința încheieturii.

Orientativ, o încheietură de copil are maxim 14 cm, una subțire – 15 cm, cea medie între 16 și 17 cm, iar cea peste medie -18 cm sau mai mult.

 

ATENȚIE: Nu adaugați centimetri in plus. Vom realiza o brățară mai mare cu 1.5 cm decât circumferința încheieturii, în așa fel încât brățara să nu fie fixă. Brățările cu pietre semiprețioase/prețioase sunt prevăzute și cu un lanțișor prelungitor de 1.5 cm, ce poate fi folosit în cazul în care, în timp, circumferința încheieturii dvs. se modifică.