Pe ce sunt înșirate brățările cu pietre?

Iată câteva din cele mai frecvente întrebări ale clienților noștri, legat de firul utilizat la realizarea brățărilor și colierelor cu pietre prețioase și semiprețioase:

  • Pe ce sunt înșirate pietrele prețioase și semiprețioase?

Firul folosit la realizarea brățărilor cu pietre prețioase și semiprețioase este un fir profesional realizat special în acest sens, de cea mai bună calitate, având rezistență și durabilitate maximă în timp.

În funcție de mărimea pietrelor și perforația acestora folosim fire de diferite grosimi, dar care toate sunt realizate după același principiu – miezul e reprezentat de un fascicul de fire subțiri din oțel inoxidabil,  îmbrăcate în silicon, pentru a preveni uzura.

  • Pot purta brățările și colierele cu pietre prețioase zilnic, inclusiv la duș sau piscină?

Acest fir nu oxidează și este rezistent în timp. Puteți purta bijuteriile zilnic, inclusiv la duș sau piscină,  însă la o purtare și uzură normală, se recomandă înlocuirea acestuia o dată pe an.

  • Am achiziționat recent o brățară și firul folosit s-a rupt. Este normal?

Nu este normal, însă există situațiii în care acest lucru nu poate fi controlat de noi.  Una din explicațiile acesui fapt este legat de faptul că perforația pietrelor este abraziva în anumite cazuri, ceea ce duce la distrugerea in timp a stratului protector de silicon și a firului de oțel, în final.

Garanția acoperă înlocuirea gratuită a firului, în cazul ruperii acestuia la mai puțin de o lună de la data achiziției.