Regulament (Termeni si Conditii)

Site-ul www.bijuterii-unice.ro, numit in continuare BIJUTERII UNIQUE DESIGN, este proprietatea Mester Ioana Teodora I. I. inregistrata in Oradea, Bd. Dacia, nr. 81, CUI: 29377263.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. BIJUTERII UNIQUE DESIGN isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita “Termeni si conditii”.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.bijuterii-unice.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei BIJUTERII UNIQUE DESIGN fara acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web – link – catre www.bijuterii-unice.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru BIJUTERII UNIQUE DESIGN sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

 1. Dreptul de autor a BIJUTERII UNIQUE DESIGN asupra informatiilor publicate pe site

Intregul continut al site-ului www.bijuterii-unice.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea BIJUTERII UNIQUE DESIGN si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul BIJUTERII UNIQUE DESIGN a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului www.bijuterii-unice.ro numai in limitele metionate in prezentul document.

 1. Produsele si serviciile oferite de BIJUTERII UNIQUE DESIGN pe site-ul bijuterii-unice.ro, politica de preturi

BIJUTERII UNIQUE DESIGN isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul www.bijuterii-unice.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura si instructiuni de intretinere, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv BIJUTERII UNIQUE DESIGN isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in stoc.

Preturile prezentate nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari BIJUTERII UNIQUE DESIGN in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma, sau, in cazul comenzilor cu plata în avans acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

Având în vedere faptul că brățările se confecționează pe masura fiecărui client, confirmată telefonic, modificările acestora (lărgirea sau micșorarea) sunt taxate cu 30 lei / bucată, transportul fiind suportat integral de cumpărător.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezentand obligatia BIJUTERII UNIQUE DESIGN de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document. Imaginile publicate pe site sunt pozate in studio si sunt conforme cu produsele care urmeaza sa fie livrate.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN  acceptă achizitii en-gros. Pentru acest gen de achizitii, se percepe un avans de 30%. Reducerile aplicabile acestor comenzi sunt:

 • 5% pentru comenzi de peste 1500 de lei,
 • 10% pentru comenzi peste 2000 de lei,
 • 15% pentru comenzi peste 4000 de lei.

      3.Plata produselor

Plata produselor comandate de pe site-ul www.bijuterii-unice.ro se poate efectua la livrarea produselor de catre curier (ramburs) sau in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata sau PayPal; dovada platii trebuie trimisa catre BIJUTERII UNIQUE DESIGN la adresa de e-mail contact@bijuterii-unice.ro. In cazul platii in avans, livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul BIJUTERII UNIQUE DESIGN. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. BIJUTERII UNIQUE DESIGN isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Contul bancar in care se efectueaza plata in avans este : RO58BTRL00501202320623XX.

Ne rezervam dreptul de a solicita plata in avans in cont bancar, in cazul comenzilor care depasesc valoarea de 1000 de lei.

     4. Livrarea produselor

Livrarea produselor se va face oriunde in tara (Romania), prin intermediul unor firme de curierat rapid sau prin Posta Romana. BIJUTERII UNIQUE DESIGN isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Expedierea produselor se face în concordanță cu timpul de producție menționat în descrierea fiecărui produs. Pentru produsele realizate la comandă durata de execuție este de 3-6 săptămâni. Pentru comenzile urgente ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă suplimentară de 10-20% din valoarea produsului. Comenzile din magazinul online se inregistreaza non stop, confirmarea si livrarea efectuandu-se in urmatoarea zi lucratoare in intervalul orar 9.00 – 17.00.

Costurile de livrare sunt:

 • GRATUIT prin Fan Curier, pentru comenzile a caror valoare depaseste 300 RON sau prin Posta Romana, pentru comenzi peste 200 de lei;
 • Posta Romana – taxa de expediere este de 15 lei ;
 • Fan Curier – taxa de expediere este de 15 de lei, in cazul livrarilor catre clienti din localitati in care exista sediu Fan Curier. In cazul in care expedierea se va face in localitati fara sediu Fan Curier, costurile suplimentare vor fi comunicate telefonic clientului . Livrarea sambata se taxeaza cu un cost suplimentar de 7 lei. Costul redirectionarii coletelor va fi suportat de catre clientul destinatar.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat. Daca livrarea nu se poate efectua datorita refuzului sub orice forma a clientului, dupa confirmarea telefonica prealabila a clientului acesta va fi introdus in baza de date a societatii BIJUTERII UNIQUE DESIGN si nu va mai putea efectua comenzi de pe magazinul electronic www.bijuterii-unice.ro,   decat cu conditia platii in avans a produselor.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea AVB-ului cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

IMPORTANT ! – În momentul în care aţi primit/ridicat coletul de la curier, vă rugăm să verificaţi integritatea coletului iar în situaţia în care observaţi că ambalajul este deteriorat ori vi se pare suspect (suspectaţi faptul că a fost desfăcut) atunci vă rugăm să desfaceţi coletul în prezenţa curierului pentru a verifica conţinutul coletului. Orice probleme legate de integritatea coletului (colet spart, banda adezivă personalizată este ruptă şi înlocuită, etc) ori de conţinutul coletului (produse lipsă, deteriorate, etc) va trebui să le semnalaţi imediat pe procesul verbal de predare/primire al curierului şi în prezenţa curierului, în caz contrar societatea noastră nu este responsabilă pentru integritatea produselor sau conţinutul coletului deoarece nu putem demara procedurile legale necesare între societatea noastră şi firma de curierat.
Vă mulţumim.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente deBIJUTERII UNIQUE DESIGN care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de BIJUTERII UNIQUE DESIGN fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de BIJUTERII UNIQUE DESIGN de la acest client.

     5. Garantia produselor

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente , copie de pe factura fiscala si talonul de garantie in original. in cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Garantia comerciala este de 30 zile de la data achizitionarii produselor cu obligativitatea de a pastra factura de achizitie, respectiv instructiunile de utilizare primite in momentul achizitiei. Drepturile consumatorului sunt respectate in conformitate cu Leg . 449/2003 , OG 21/1992 si cu Leg. 296/2004. Prin garantia acordata nu sunt afectate drepturile consumatorului prevazute de legislatia in vigoare. Cumparatorului i se garanteaza ca in cazul defectarii in conditii normale de utilizare, pe durata perioadei de garantie, produsul va fi reparat gratuit sau va fi inlocuit. Urmatoarele situatii duc la scoaterea produselor din garantie: interventii sau reparatii executate de persoane neautorizate; nerespectarea de catre cumparator a instructiunilor de utilizare si intretinere primite o data cu produsul. Expedierea lui la furnizor se va face pe cheltuiala cumparatorului. Daca BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului in cel mult 30 de zile de la data returnarii.

 1. Dreptul de returnare a produselor cumparate. Returul produselor neridicate de client.

Clientul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv in termen de 14 zile lucratoare conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 14 zile, numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul si accesoriile, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura. Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid sau Poşta Română. Comenzile care au fost ridicate de la sediul BIJUTERII UNIQUE DESIGN sau transportate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta **, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

Orice comandă personalizată (cu designul propus de client) este expediată numai după confirmarea clientului, din acest motiv bijuteriile realizate la comandă nu se pot returna. Se consideră comenzi personalizate toate inelele, acestea realizându-se după plasarea comenzii, pe măsura clientei.

Având în vedere faptul că brățările se confecționează pe masura fiecărui client, confirmată telefonic, modificările acestora (lărgirea sau micșorarea) sunt taxate cu 30 lei / bucată, transportul fiind suportat integral de cumpărător.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu va accepta primirea coletelor returnate, trimise cu ramburs. Pentru detalii legate de retur, vă rugăm să ne contactaţi telefonic la 0745 35 35 36.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. BIJUTERII UNIQUE DESIGN va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport. In cazul in achizitiilor cu transport gratuit din suma rambursata se vor deduce:

 • 15 de lei (cheltuielile de transport pana la client, suportate de Bijuterii Unique Design, in cazul in care coletul a fost expediat prin Fan Curier), respectiv
 • 15 lei (cheltuielile de transport pana la client, suportate de Bijuterii Unique Design, in cazul in care coletul a fost expediat prin Posta Romana).

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

**Extras din Ord. 130/200. Cap. 1, Art 2, a) Contract la distanta – contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

In cazul produselor achitate in avans, neridicate de client si returnate la Bijuterii Unique Design – se anunta telefonic clientul cu privire la retur. Daca acesta doreste sa i se re-expedieze comanda,  va avea de achitat doar taxele de transport pentru tur-retur (indiferent daca a fost un serviciu gratuit sau nu), plus taxele de re-expediere (daca e cazul: pentru produse in valoare de sub 100 lei si transport prin Posta Romana sau sub 200 lei pentru transport prin Fan Curier).  In cazul in care clientul nu doreste re-expedierea comenzii, i se va rambursa contravaloarea comenzii, mai putin costul transportului (indiferent daca acesta a fost gratuit sau nu – 15 lei pentru Posta Romana si 15 lei pentru expedieri prin Fan Curier).

In cazul in care clientul nu doreste re-expedierea produselor, i se va rambursa contravaloarea comenzii, minus taxele de transport tur-retur. Orice comanda ulterioara plasata de acest client va fi expediata cu conditia platii in avans a produselor.

In cazul produselor expediate in regim de plata ramburs, neridicate de client si returnate la Bijuterii Unique Design – se anunta telefonic clientul cu privire la retur. Daca acesta doreste sa i se retrimita comanda, va trebui sa achite in avans valoarea produsului, dar si cea a transportului tur-retur, prin plata cu cardul, virament bancar sau PayPal. La acestea se adauga, daca e cazul, taxa de transport pentru re-expediere.

In cazul in care clientul nu doreste re-expedierea produselor, dar plaseaza ulterior comenzi pentru alte produse, va fi obligat la plata taxelor de tranport tur-retur pentru comenzile neachitate. Orice comanda ulterioara plasata de acest client va fi expediata cu conditia platii in avans a produselor.

      7. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

Site-ul www.bijuterii-unice.ro este gazduit de serverele unei terte firme. BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.bijuterii-unice.roBIJUTERII UNIQUE DESIGN nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.bijuterii-unice.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

         8. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului www.bijuterii-unice.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. BIJUTERII UNIQUE DESIGN detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului www.bijuterii-unice.ro pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului www.bijuterii-unice.ro mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. in acest context, BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu poate fi facuta raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca BIJUTERII UNIQUE DESIGN are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

      9. Politica de confidentialitate

BIJUTERII UNIQUE DESIGN garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre BIJUTERII UNIQUE DESIGN pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu implica obligativitate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@bijuterii-unice.ro, sau prin posta la adresa: Oradea, Bd. Dacia nr. 81 Dloc D4 ap. 23.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul www.bijuterii-unice.ro sunt transmise pe cale electronica, BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, BIJUTERII UNIQUE DESIGN va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Informatiile furnizate catre BIJUTERII UNIQUE DESIGN sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personaluluiBIJUTERII UNIQUE DESIGN, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere BIJUTERII UNIQUE DESIGNsa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
 2. dreptul de a cere BIJUTERII UNIQUE DESIGNsa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul de a cere BIJUTERII UNIQUE DESIGNsa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
 4. dreptul de a cere BIJUTERII UNIQUE DESIGN sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@bijuterii-unice.ro sau prin posta, la adresa: Oradea, Bd. Dacia nr. 81 Bloc D4 ap. 23, jud. Bihor. www.bijuterii-unice.ro foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.

BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. BIJUTERII UNIQUE DESIGN nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de www.bijuterii-unice.ro in scopul precizat in prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor BIJUTERII UNIQUE DESIGN, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre BIJUTERII UNIQUE DESIGN a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul bijuterii-unice.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.bijuterii-unice.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

        10. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.bijuterii-unice.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.bijuterii-unice.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.